Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

tirsdag, februar 17, 2009

1. møte med sykehuset

Vår første dag på jobb på Mauritius ble suksess ;) "Bossen" her, kjørte oss dit for å vise oss veien. (han er gift med en danske, og er derfor ekstra hjelpsomme med oss).

Da vi kom på sykehuset, møtte vi opp i administrasjonsbygget. Her måtte vi vente 20 minutter på en lege som skulle ta i mot oss. Han nøt tydeligvis lunsjen sin godt!

Han spurte oss om alle mulige spørsmål, som for eksempel hvor mange søsken vi hadde, og hva våre foreldre jobbet med. Han lurte på hvorfor vi hadde kommet til akkurat Mauritius. Etter en lang samtale, og mange svette spørsmål, fant han ut at vi faktisk var sykepleiestudenter, og ikke legestudenter. Da bar det videre til sjefen for sykepleierne.

En koselig dame møtte oss der. Hun var ansvarlig for alle studenter. Vi lagde en turnus, som skal gå fra mand-fred, og dermed jobber vi bare 3 uker, i stedet for 4. Vi skal besøke flere avdelinger, og er derfor 2 dager på hvert sted. (BARE kvinnelige pasienter, for her er alt oppdelt). Vi skal kun observere, og jobber derfor fra 9-12 hver dag.

Hun calte på en sykepleier som kom til oss, og hun var utrolig skjønn. Hun tok oss med på omvisning på hele sykehuset, og dette tok over 1 time! Da skjønner dere nok hvor stort dette sykehuset var. Det var fulle ganger, en haug med pasienter, rare farger på veggene, litt sterk lukt og en tanke om litt dårlig hygiene???

Vi gikk rundt i uniformene som vi bruker hjemme på sykehuset, og gjett om vi fikk mange blikk! Først kommer en søt, liten sykepleier, i en fantastisk søt kjole, og med skaut som hatt. Deretter kommer to kritthvite bomser, dassende etter, i all for store uniformer og så lite feminin som det går an. LITT varme av svette var vi nok, ja.

Etter omvisningen, ble vi plassert på barneavdelingen, hvor vi skulle være idag og imorgen. Her fikk vi atpåtil en legefrakk, som vi skulle ha på oss. JA, UTENPÅ uniformen vår!
Det kan nok forklare hvorfor de to hvite jentene satt på hver sin stol, med en stor vannflaske i hånden, etter 1 times omvisning.

Vi fikk bli med på legevisitten på den pediatriske avdeling, og her var de fleste barna innlagt for lungebetennelse, bronkitt og andre luftveisinfeksjoner. Imorgen tar vi med ballonger, og blir kjent med de største barna. Vi får nok holde litt på de små babiesene også.

Så tok vi bussen hjem, og det var et kapitell for seg selv. Stappfull, kanonvarmt, og enda flere blikk og lukter. Vi skjønte ikke hvordan vi skulle betale, når bussjåføren satt innrammet av glass. Og ikke var vi sikker på om bussen gikk direkte til Grand Bay, hvor vi bor. Her har de et veldig rart betalingssystem. Det jobber nemlig 4 stk på 1 buss. 1 kjører, 1 går rundt å samler inn penger, 1 gir ut billetter og 1 klipper de. Etter en humpete time, masse svette og litt engstelse, kjente vi oss igjen, og gikk ut av bussen med et smil.
Der var vår første dag på sykehuset over.

8 Comments:

 • At februar 17, 2009 6:35 p.m., Anonymous Anonym said…

  Hørtes spennende ut, men lurer på er det ferie dere er på??? Jobbe man-fred fra 9-12??? Det er nok flere som ville vært med dere hadde de visst det. Kjekt dere er kommet igang.. Er spent å høre om dere liker mat osv. Kan fortelle at vi har snøstorm med 15 cm snø her!! Skal vi bytte????

   
 • At februar 17, 2009 6:52 p.m., Anonymous Christine said…

  Koselig å lese om hvordan dere har det. Kan virkelig se for meg dere to vandre rundt i et "stort" og fremmed land. Kos dere videre med opplevelsene på sykehuset, men glem ikke å nyt litt ferie og da. Lever bare en gang;)Og glem for all del ikke all revyjobbingen dere må få gjort og;)
  Klemmer

   
 • At februar 17, 2009 8:28 p.m., Anonymous Mormor said…

  Hei igjen!
  Ja,så var jenten i sving som observatør da. Rene HUS du er kommet på skjønner jeg. Men hva med utstyr der nede? Det var nå kjempelangt fra der dere bor,når bussen tar en time. Men,det er nok sjarm med den turen høres det ut som. Bor dere langt fra strand? Sol og sommer forstår jeg dere har. Flott at dere har ihvertfall leilighet i 3 uker forløbig. Så ordner det seg sikkert for resten av tiden,når dere er blitt litt kjent der nede.
  Blir sikker kjekt å være på barneavdelingen,du finner vel noen hjertevenner der også tenker jeg. Skal si dere har de luxe arbeidstid. Nyt alt,sol,jobb og livet der nede. Klem fra meg,

   
 • At februar 18, 2009 3:29 p.m., Anonymous Anonym said…

  Ja, høres ut som en grei turnus dere har fått...Kombinert med litt ferie jenter:)Kan ikke få sagt hvor misunnelig jeg er...hehe....Godt mor sitter hjemme i kalde Norge med 3 unger. Gleder meg til å få høre om alt når dere kommer hjem!!!!!

  Klem Eun;)

   
 • At februar 18, 2009 3:39 p.m., Blogger Hege ;) said…

  Mamma:
  Vi jobber fra 9-12 fordi sykepleierne/legene skal ha tid til å vise oss rundt på de ulike avdelingene. Er to dager på hver avdeling. Alt er jo på fransk, så dermed må de oversette til engelsk. Er veldig heldige siden de faktisk tar seg tid til det!
  Maten går det så som så med. Forløpig har vi funnet et godt brød, og har laget oss litt middager med blant annet pizza, spagetti og kjøttdeig og sånn. Vi har stort og flott kjøkken i leiligheten vår ;)

  Ps: tanken på å bytte er ikke så fristende. Vi må heller sørge for å ikke bli solbrente! Eller om vi faktisk FÅR avkjølt oss i sjøen. Stakkars oss... ;)

  Christine:
  Takk for det. Vi prøver å oppdatere ganske ofte, og forløpig har vi tråløst nettverk i leiligheten. Fantastisk! Nyter ferielivet innimellomn jobbingen ja. Deilig!! Revyjobbingen går som smurt ;)

  Mormor:
  Utstyret her på sykehuset, er faktisk ganske så likt som hjemme. Så det er et veldig oppdatert, nasjonalt sykehus. Alt er gratis for befolkningen, så det er jo supert.

  Vi bor 1 min fra en bukt, som vi faktisk bruker til strand. Ellers kan vi gå i 3 min, der vi fant paradis idag ;) Det er helt herlig å ligge seg på stranden etter jobb.
  SIste dag på barneavdelingen idag, og vi gav alle ungene en ballong hver. Gjett om de ble glad ;) Måtte nok holde på de søte små også litt, ja ;)
  Will be continued på bloggen...

   
 • At februar 18, 2009 4:38 p.m., Anonymous Mamma said…

  Hørtes flott ut Hege! Er så glad dere trives og har det bra, tenk det er allerede snart gått en uke, så dere får nyte det, for resten av tiden løper nok veldig fort avgårde. Delig hørtes det ut med strand, sol og bad. Supert dere fant Paradis oxo.

  Masse susser og klemmer fra mams og paps

  PS! Flott du har funnet kjøkkenet, he he blir vel velformete retter fra deg når du kommer hjem.......

   
 • At februar 18, 2009 6:12 p.m., Anonymous Magnus said…

  (Camilla)...Du har vel lagt deg nå, men det var godt å høre stemmen din i dag. Her hjemme går det fint, prøver å opprettholde den gode matlagingstrenden vi var inne i før du dro, skal lage meg laks i kveld:) Gjør så godt jeg kan med å holde liv i blomstrene og holde leiligheten ryddig...dette skal jeg klare :) Ser frem til å se bilder av hvordan dere har det der nede, bare synd jeg ikke kan være der sammen med deg. Elsker deg <3 Ta vare på både deg og Hege! klem

   
 • At februar 19, 2009 1:22 p.m., Anonymous Jokkisen said…

  Heisann søta.
  Håper dagen i dag er like bra som de andre. Er misunnelig på cams, som får være der med deg.
  Som din mor sa, regner med du lærer deg noen kokkekunster mens du er der nede, hehe. Kanskje cams kan lære deg et par retter. ;)
  Savner deg, gullet mitt, ta vare på deg selv! <3

   

Legg inn en kommentar

<< Home