Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

mandag, april 23, 2007

Babyluene strømmer inn...

Husker dere dette prosjektet og Okhaldhunga som jeg har besøkt??

Slik har det gått...(hentet fra normisjon.no)


Noen av de mange babyluene som Normisjons hovedkontor har mottatt fra stikkeglade misjonsvenner til sykehuset i Okhaldhunga i Nepal.

Den siste tiden har Normisjons hovedkontor mottatt mer enn 20 kilo babyluer til sykehuset i Okhaldhunga i Nepal. - Jeg er storveis imponert og takknemlig, sier prosjektansvarlig Kari Johnsen.

Tidlig i april hadde hovedkontoret mer enn 2000 fargerike og flotte luer, og fortsatt strikkes det rundt omkring i det ganske land etter at Normisjon på nyåret sendte ut oppfordringen om å strikke babyluer gjennom flere av organisasjonens publikasjoner.

Godt mottatt!
Ved sykehuset blir cirka 160 babyer født hvert år. Nå er det luer nok for flere år fremover til barna som blir født inn i et kaldt klima.
- Har dere sendt alle luene til Nepal nå?- Så langt har vi sendt 12 kilo luer til Nepal, vi sender mer etter hvert, sier Johnsen.I Nepal blir luene godt mottatt av Normisjons utsending Kristin Bøhler og hennes team.

Imponert!
Kari Johnsen forteller at flere kvinner har fortalt at denne oppgaven har betydd mye for dem etter at de har blitt alene. Fra Finnmark i nord til Mandal i sør har folk gått løs på oppgaven med liv og lyst. Nabolag, foreninger og familier har gått sammen om å strikke og sende luer.

- Jeg er virkelig imponert over Normisjons grasrotbevegelse. Det er utrolig hva vi kan utrette når vi står sammen, sier Johnsen.
- Hvor lenge tenker du at folk kan fortsette å strikke?- Alle luer som er under produksjon vil bli tatt vel imot, men vi ønsker nå å avslutte prosjektet for en tid. Dersom folk har lyst til å strikke mer, trengs det også babytepper til sykehuset, sier Kari Johnsen.

1 Comments:

 • At april 23, 2007 8:30 p.m., Anonymous Mormor said…

  Hei på deg!
  Skal si der var mange givere,og ikke minst sikkert glade mottagere.Prosjektet var jo helt vellykket.Fantastisk.
  Nå kommer sikkert teppene til flomme inn tenker jeg.
  Dere i Nepalteamet har jo gjort en god og flott innsats for barna der også.
  Klem fra meg.

   

Legg inn en kommentar

<< Home