Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

fredag, mars 16, 2007

Trekking på Himalayafjellene! Del 3

Da vi hadde kommet oss til hektene igjen, kjørte vi 1 ½ halv time i minibuss til startpunktet for trekking. Og da var det bare å begynne å gå...

Vi gikk 30 min før vi stoppet for litt lunch. Så bar det oppover i ca 3 timer, før vi endelig kom til Lodgen vi skulle sove i.


Dag 2:
I dag startet vi hardt, med 3000 trappetrinn! Da var det godt med energipåfyll på toppen ;) Marit var ganske dårlig, så måtte gå i rolig tempo.
Gikk fra trappetrinn til å gå inni ”jungelen” og så til å gå i snø. Ganske merkelig klima!
Etter 4 timer var vi framme til neste Lodge, og der ble det dusj, middag og Nepalidans!

Dag 3:
Sto opp 0500 og begynte å gå. Skulle til PoonHill på 3210m, og måtte omtrent løpe opp for å rekke det vi skulle, nemlig se soloppgangen! Var utrolig fint. Utsikten var helt klar og vi så fjellene på ganske nært hold. Kjempefint når solen steg opp bak ett av fjellene, og lyste opp alle fjelltoppene rundt.
Meg og Margarita med fine fjell i bakgrunnen

Vi gikk i snø i 3 1/2 time oppover ;) hadde 2 timer lunchstopp, så Marit fikk hvilt seg litt.
Så gikk vi ned igjen 2 ½ time, og måtte ta inn på en Lodge 2 timer før vi egentlig skulle. Der ble det middag og vi satt rundt bålet og koste oss.

Jenta som trenger mye trim

Dag 4:
Siden vi ikke kom fram til Tadapani igår, måtte vi gå 2 timer ekstra i dag. Der hadde vi tepause og utsikten var enda bedre. Var nært Himalayafjellene, og de var utrolig svære! Nydelig!
Gikk 30 min og hadde lunch der. Marit var bedre, så vi kunne heldigvis ha litt tempo. Men vi måtte likevel avbryte 6 dagers turen vi skulle på, og heller ta en 4 dagerstur på 5 dager. Litt skuff, men det var jo ikke så mye annet å gjøre…
Etter 30 min til, kom til Lodgen vår der vi satt oss ute i solen å drakk kakao og spiste norsk melkesjokolade. Herlig!


Nydelig vær!

Dag 5:
Idag gikk vi i 4 ½ time, kun småpauser. Kom til samme lunchplass som første dagen, og vi måtte vente på minibussen som skulle ta oss til Kathmandu i nesten 2 timer. Ganske slitsom, ettersom vi var trøtte og slitne etter all gåingen, og ville hjem fortest mulig.
Så la vi i vei mot Kathmandu, og etter mange timer i mørket, med forbikjøringer og diverse irriterende Nepalisanger, var vi trygt framme på gjestehuset igjen rundt 23.30. Da var det bare til å hive seg i dusjen, og deretter rett i seng!


Fantastiske fjell, ikke sant?

1 Comments:

 • At mars 16, 2007 6:28 p.m., Anonymous Anonym said…

  Hei på deg!
  Ja.her må det ha vært mye trim for dere.3000 trappetrinn,går det an?
  Synd for henne som var syk,men dere tar jo hensyn og vare på hverandre,så alle var vel fornøyd med turen.
  En opplevelse for livet tenker jeg.
  Klem fra meg.

   

Legg inn en kommentar

<< Home