Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

søndag, februar 11, 2007

Februar. Hjelp! Skal snart hjem...

På kino i Nepal!
Vi har vært og sett skikkelig Bolliwoodfilm med de ansatte på dagsentrene. En dramatisk hindifilm, der handlingen var helt enkel. Mor, far og sønn feiret bursdagen til sønnen. Faren gifter seg med en ny, og får en datter og en sønn til. Dermed blir det full slossing mellom disse 3 barna, og det går utover flere. Det ender med at noen blir saget i to, noen blir skutt med pistol så de fikk et åpent sår tvers igjennom brystet og noen får kappet av en finger eller to. Cratzy film. Varte i nesten 3 timer, og var på Nepali. Je,je!

Dans og Daalbhaat!
Torsdag 1. februar tok vi turen på dans og daalbhaatkveld. Vi ble tatt imot ved at vi fikk en velkomst-tika i pannen. (Rødt, hindimerke). Vi satt på kjempelave bord og stoler, spiste med fingrene og vi fikk stadig påfyll når det var tomt på fatet. Som underholdning ble det utført 6 forskjellige danser. Artig ;)

Japansk bad!
Fredag var vi på Japansk bad. Var ikke det deilig, så vet ikke jeg. Det var kokvarmt vann, ca 41 grader i vannet. Vi fikk på oss stygge ”kjoler” som dekket fra brystet og helt ned til leggene. Bikini er jo en uting her i Nepal! Det var en svær utestamp og om vi ville ha noe å drikke eller spise, kunne vi ringe i en bjelle og så ble vi servert alt på badekanten. Lovely!
Her sitter vi i de fine "badedraktene" våre, og koker oss i 42 grader

Boudha
Meg, Karianne og Sonja tok turen til Boudha, den største buddhistiske stupaen i Nepal. Helt vanvittig, og vi besøkte et bønnerom. Skikkelig luguber stemning, der buddhistene satt å ba og mediterte i kor.

Likbrenningsplassen
Videre gikk vi til likbrenningsplassen, og ble guidet rundt der. Fikk se når de brant likene, og det var ganske spesielt å tenke på at det faktisk er mennesker de brenner. Det var kun menn som fikk være tilstedet, og eldstesønnen må barbere vekk alt håret på hele kroppen. Det er også eldstesønnen som skal tenne det første lyset, i munnen på liket.

1 Comments:

 • At februar 13, 2007 8:06 p.m., Anonymous Anonym said…

  Hei Hegemor!
  Skal si det svinger fra det ene til det andre som du opplever.
  Kan forstå at japansk bad var en fulltreffer!
  "Ekosrype" i Nepal,ja,nå er jammen glad du snart setter nesen mot gamlelandet. Vær forsiktig..
  GID klemz.

   

Legg inn en kommentar

<< Home