Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

lørdag, mars 10, 2007

Fredagsbrevet: Snøvær og Strømsparing!

Alice Holmen t.v sammen med norske studenter i praksis i Nepal og nepalesiske venner.


”Og fuglene synger og jeg må le!” Nå tror jeg våren er kommet, men for to uker siden snødde det i Kathmandu for første gang på 62 år. Slå den!" skriver Normisjons utsending Alice Holmen, ukens utvalgte skribent i Fredagsbrevet.


Demonstrasjoner igjen

Her fra disse kanter er det stadig noe å berette. Aldri en kjedlig vanlig uke og stadig nye hensyn man må ta i hverdagslivet. Den siste måneden har igjen vært fylt av streiker og demonstrasjoner. Undertrykte folkegrupper som ønsker å markere sine meninger leder an voldelige demonstrasjoner, stengte veier som fører til stor mangel på blant annet bensin og gas. Det sies at i løpet av de tre ukene med demonstrasjoner på Tarai (sør- Nepal) i januar i år ble det drept flere enn i april- revolusjonen i fjor. Nå for tiden er gatebildene er ofte preget av utallige biler som står etter veien i kø for å få fylle bensin. I slutten av januar kom det en lang rekke tankbiler med bensin som ble eskortert til hovedstaden. Mange hadde da stått i utenkelig lang kø langs veiene her i to eller flere dager for å få bensin. Både motorsykler og biler. Og de får da fylle kun to-tre liter hver! Gass er også et stort tema ettersom mange er uten gass til å koke mat på.
Når veiene stenges ved demonstrasjoner ser det slik ut langs ringveien, alle bilene står bom stille.
Strømsparing er også et hett tema for tiden. På grunn av dårlig med vannmagasiner til å spare vann som kan gi strøm, er det nå strømsparing 36 timer i uken per husstand. Da det ikke regner særlig på denne tiden av året er det ikke mulighet for å produsere nok strøm til hele befolkningen til alle døgnets tider. De siste ukene har timeplanen for strømsparing økt og økt. I april når vi makspunktet for strømsparing som blir 12 timer per døgn per husstand. Jadda, vi gleder oss veldig til det! Hodelykt og stearinlys er en viktig ting i mitt liv skal du vite!

Aktivitetsdag

Lek med ”fallskjerm” var veldig populært. Alle barna deltok uansett funksjonshemming!

Jeg utfordret Gå Ut Senterets studenter til å arrangere aktivitetsdag for barna ved dagsentrene våre i Kathmandu. Norwegian House tok hjertelig imot oss og lot oss bruke det flotte uteområdet de har utenfor gjestehuset. Barna koste seg med all leken som studentene hadde planlagt, og det var en fryd for ergoterapeuten å se gleden barna viste i deltakelsen. Gå Ut Senter- teamet gjorde en glimrende jobb med dette arrangementet!
Herlig bilde? Margaret fra GUS-teamet og to av barna ved ABBS.


På flyttefot
De siste ukene har vært preget av flytting. Som jeg tidligere har fortalt har vi fått ett nytt bygg for det største dagsenteret vårt, samt kontoret til HDCS. Vi er nå alle under samme tak i et flott nytt bygg. Dagsenteret er historisk på mange måter. Det har blitt meg fortalt at det er det første bygget i Nepal som er tilrettelagt for funksjonshemmede barn. Nok en grunn for ergoterapeuten til å glede seg! Bygget var allerede tegnet og ferdig planlagt da jeg ankom Nepal i fjor på denne tida.


Bønneemner:
- Politisk situasjon i Nepal
- Arbeidet til HDCS og ABBS dagsentrene
- Forhandlinger mellom HDCS og myndigheter for å få gratis visa til ekspertise fra utlandet
- Siste ukene i Nepal for team -jentene fra Gå Ut Senteret
- De kristne i Nepal
Beste hilsen til deg fra Alice
Artikkelen er hentet fra normisjon.no

2 Comments:

 • At mars 10, 2007 10:22 p.m., Anonymous Mormor. said…

  Hei Hegemor!
  Ja,ikke rart minneboken din fra Nepal blir fullsmekket med alle opplevelsene du har.Er stolt over arbeidet du og teamet gjør der nede.Ikke alle har det like godt som oss i Norge.På daghjemmet har du nok vist mye omsorg og kjærlighet til de flotte fine barna der.Så,du er nok blitt en favoritt der tenker jeg. I tillegg lys og fager....
  Klemz.

   
 • At mars 12, 2007 11:55 p.m., Blogger Ann Kristin said…

  Hei Hege!! Blir konge aa se deg igjen paa sondag! Gleder meg som bare det! Glad i deg!

  Forresten, du har blitt "tikket" av meg. Gaa inn paa bloggen min og les reglene hvis du ikke kan dem.

   

Legg inn en kommentar

<< Home