Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

mandag, januar 22, 2007

Hektiske dager på jobb i Nepal


Et fargerikt Nepal-team i har hektiske dager på dagsenter i KathmanduHer i Kathmandu, Nepal, er hverdagslivet begynt for fullt, etter en lang og deilig juleferie sammen med Indiateamet. Nå har vi ladet batteriene, og er klare for en ny innsats på jobb.

Årets GUS-team jobber på 3 ulike dagsentre for funksjonshemmede barn. Barna er mellom 4 og 19 år, og antall unger varierer fra 8-25. Her drives det omsorg og opptrening for denne sårbare gruppen av barn. Funksjonshemmede er nemlig ikke særlig verdifulle her, og trenger all kjærlighet og støtte de kan få. Dette er en av våre hovedoppgaver, å få barna til å føle at de er verdt noe, og at noen ser dem.

Vi trives godt på dagsentrene, alle sammen. Både unger og ansatte er utrolig herlige. Vi lærer oss mer nepali for hver dag, og da blir kommunikasjonen lettere også. Arbeidsdagen byr på mange utfordringer. Vi starter med en sangsamling, før vi deler oss opp i mindre grupper. Der pusler vi, tegner, bygger med klosser og danser. Noen lærer seg alfabetet, og til og med litt engelsk. Etter to timer er det mat å få, og deretter skal barna ha seg en liten lur. Det skal sies at det ofte blir mer tull og tøys enn soving. Dagen slutter med fellesaktiviteter eller grupper igjen, før barna blir hentet.

Noen barn er mer krevende enn andre, og i løpet av en dag, kan du nok regne med å bli lugget, sparket, slått eller liknende. Men til tross for dette, er vi blitt kjempeglade i alle barna, og gruer oss mer og mer til å reise fra dem i mars. Det spesielle med å jobbe på dagsentrene, er at ingen dager er helt like. Vi vet aldri hva som møter oss. Men en ting vi helt sikkert vet, er at vi har en med oss, som følger oss gjennom hele dagen.


Av Hege Edvardsen
Publisert: 22.01.2007
© 2007 :: Gå Ut Senteret, N-2090 Hurdal, Norway


Artikkelen ligger også på www.gus.no, skolens side!


Bildeserie:

Her er Keshu, daglig leder på Dhobighat, og 4 av barna på dagsenteret. Foto: Hege Edvardsen

Noen av barna sammen med Tulsa (i midten), leder for dagsentrene. Foto: Hege Edvardsen

4 Comments:

 • At januar 24, 2007 11:37 a.m., Anonymous Lillian said…

  Hei Hege!
  Kjekt å lese bloggen din:-) Jammen får du oppleve mye, det er bare å suge til deg alt du kan, for tiden går så altfor fort.

  Fortsatt lykke til- i går var meg og Ida ute på akebrettet for aller første gang i hennes lille liv. Det var stor stas! (for moren også)

  Klem fra Lillian

   
 • At januar 24, 2007 3:49 p.m., Blogger Hege ;) said…

  Hei Lillan! Tusen hjertelig takk for hilsen. Det var ikke forventet :)

  Ååå, så kjekt.. Håper vi treffes igjen en gang snart azz. Må jo få se denne lille jenten...
  og deg igjen ;)

  Håper du har det bra ellers og trives i jobben!

  Klemmer fra Hegemoren :)

   
 • At januar 25, 2007 2:35 p.m., Blogger Silje C said…

  Hei og hopp lille nepalijenta mi!
  Tusen takk for mail! det er så kosleig å høre hvordan dere har det! Kos deg årntli nå de siste månedene!!
  Stor klem fra silje!!

   
 • At januar 29, 2007 7:05 p.m., Anonymous Cat said…

  Hei !

  Klarte endelig å famle meg fram til bloggen din.. Kjempekoselig! Du aner ikke hvor jeg misunner deg, alt du gjør virker så utrolig spennende. Akk..

  Her hjemme er det bare skole, og skole, og skole.. wohoo. Hehe.. Neida, går veldig bra i grunn.. Takk for mail forresten! Kjempekos å få oppdateringer innimellom! Kjempeglad i deg hegetøtto!
  Mailer deg en ordentlig mail snart. Love!

  Klem fra Cathrine :)

   

Legg inn en kommentar

<< Home