Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

søndag, november 26, 2006

Yes, da var d helg her i Nepal!

Denne uken har vært vår første jobbeuke. Jeg har jobbet på 2 forskjellige dagsentre.
Dhobighat som ligger 5 min fra der vi bor, og Jorpati som ligger 1 ½ time vekke herfra.

Foreløpig går det greit, og trives. Men har litt lange dager da. Ungene er jo kjempeskjønne. Er blitt så glad i de allerede. 30 stk på Dhobighat og 7stk på Jorpati. Så det blir hvertfall ulike dager, med ulike utfordringer. Det er bra!Bildet er fra Dhobighat. Alice, mentoren vår, sammen med barn fra dagsenteret.


Forrige søndag var vi i et nepalesisk bryllup. (Datteren til hushjelpen til mentoren vår). Litt spes bryllup i forhold til i Norge må eg si. Det begynte med at brudgommen stod oppe sammen med forloveren sin. Og de sto og de sto og de sto. Og etter en lang stund, kom bruden opp kirkegulvet. Hvit brud! Hun gikk sammen med faren sin, og hun så bare ned i bakken. Så stod hun og brudepikene oppe der, sammen med den gifteklare. De fortsatte å se ned i bakken, under hele sermonien. Utrolig rart.
Etter en stund tok brudgommen av sløret på bruden, og så fikk de ringer og skrev ekteskapsktontrakt. De hadde et langt ekteskapsløfte, så var de ferdig. Ingen kyss eller noe. De gikk ned alteret sammen, og vi fikk kaste glitter på de. Artig det ;) Så var det fest og glede med mat til hele menigheten. Selvfølgelig Daalbhaat!

Ellers i helgen har vi vært på KAMSAM og møte på den norske ambassaden. Det har nå blitt fredsavtale og våpenhvile i Nepal, så det er vi alle glade for!

Vi har også hatt besøk fra landsbyen, solt oss litt og vært på spillekveld hos Elisabeth og Kjartan. Veldig koselig!

1 Comments:

  • At november 26, 2006 11:09 p.m., Blogger tck said…

    Var innom Bislett Kebab i Oslo i går, og fortalte at jeg hadde venner som var i Nepal for øyeblikket.. Da ble de glade, men det ble litt misforståelser pga. språk og sånn..

    Men håper dere koser dere der videre! Guds fred over arbeidet!

    A.

     

Legg inn en kommentar

<< Home