Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

onsdag, mars 11, 2009

En smakebit av vår hverdag på Mauritius ;)

Øyen er 60 km lang og 40 km bred. Det tar altså 1 time å kjøre fra flyplassen i sør og opp til nord. Hvis du der i mot kjører fra nord til øst (altså halve veien), tar det 1 time og 15 minutter!


Den første natten vår på Mauritius, skulle vi bo på hotell Villa Narmada. Vi var selvfølgelig kjempeskuffet da sjåføren hentet oss, og sa at vi heller måtte bo i en leilighet. Vi var ikke så fornøyde da!
Nå i ettertid derimot, er vi veldig fornøyde! Det engelske legeparet bor nemlig på nettopp hotell Villa Narmada. De må ta taxi fra våres leilighet og til hotellet (det er ca 200 meter), fordi det er et mørkt og utrygt sted. I tillegg er leiligheten invadert av kakelakker, salamandere og andre småkryp, og de har ikke utstyr til å lage maten selv der.

Språket her på Mauritius er offisielt engelsk.
- På sykehuset snakker legene/sykepleierne fransk, pasientene snakker kreolsk (som er en blanding av fransk og afrikansk) og alt blir skrevet på engelsk. Forvirrende?

Det var Hollendere som oppdaget Mauritius først, men franskmennene tok fort over. Til slutt var det England som kom seirende ut av det, og derfor har for eksempel byer flere navn. Et eksempel er:

Grand Bay og

Grand Baie

Litt forvirrende at vi trodde dette var to forskjellige steder, både før vi dro, og hele den første uken vår her!

Her på Mauritius er det like mange hunder som befolkningen, altså 1 million, 200 og 60 tusen. De liker å samle seg i en flokk rundt oss på stranden, og aller helst ligge seg ned på teppene våre. På toppen av det hele begynner de å slikke seg der!


Isbilen liker å spille samme irriterende musikk, og blir i hvertfall stående minst 20 minutter rett bak deg, når du ligger på stranden…


Gamle menn, altså taxisjåfører, liker å spørre oss minst 5 ganger hver om vi trenger taxi. I tillegg sier de det på en så sløv og treg måte som du kan tenke deg. Taaaaaaaxi? Aller helst begynner de å gå etter deg for å få deg inn i akkurat deres taxi! Hege peker bare på føttene og sier: ser du ikke at vi har bein ?

En konklusjon:
Vi tror det er en god del franske gutter/menn som har fått fuglefrø i halsen her… (tog du an ? ) Denne er spesielt dedigert til Pappa!

Har blitt sjekket opp av ganske mange her. Ikke spesielt kjekt. I hvertfall ikke når gjennomsnittsalderen er 50 +…
For å nevne noen: franskmenn, mauritiusmenn, italienere og afrikanere. Vi lurer nå på hvor mange kameler vi hadde vært verdt ?

Alle på markedet skal ha deg til å kjøpe akkurat DERES varer. Men hva skal vi med panner, støvkoster, frukt og grønnsaker vi ikke kan spise, verktøy og gamle kroppsprodukter som har gått ut på dato ?


Her er overdrivelse en selvfølge. Et instrument Hege kjøpte hin dagen, gav hun 200 rupiees for (44kr). Han begynte på 350, og ville ikke gå lengre ned. Da vi rundet neste hjørne, fant vi det samme instrumentet, men i en mye mindre størrelse. Kjøp, kjøp, kjøp, sa mannen bak platen: bare 1050 rupiees! (232 kr)


Her på Mauritius er det ingen tiggere. De fleste får nemlig jobb her. Men, vi mener de har noen merkelige yrker. Her kommer noen eksempler:

* 1 kjører bussen, 1 tar imot betaling og gir billett og 1 huller billettene som mann nr. 2 nettopp har gitt deg.

* Politikonstabler er et populært yrke her. Det kan brukes til så mangt.
Omdirigere trafikken - da er de ofte 5 stykker samtidig. Dette gjør de selvom trafikklysene fungerer. Egentlig blir det bare enda mer kaos når disse politimennene skal styre hvem som får kjøre når...
Politimann på strendene - skal holde vakt. Her er det minst 4 stykker på en 20 meter lang strand.
Strandselgere - de finnes det 10 000 - èr av.

Butikker - 1 står å hilser deg velkomen, 1 følger etter deg hvor enn du går i butikken, 1 prøver å brette sammen klær og liksom rydde og 1 kommer med "fantastiske tilbud" og den siste står å passer kassen.

Maxi Clean - et team som skal rengjøre på stranden. Som oftest 3 hormonelle kvinner som har en rake på skulderen...

Nå må vi ikke glemme å fortelle dere om alle vaskedamene her. De sitter nemlig i leilighetene/hotellrommene å ser på Bollywood hindi-tv.Busser her på Mauritius humper og rister noe kolosalt. De tar også vanvittig lang tid, på utrolig korte strekninger. De stopper faktisk på hvert eneste busstopp! Veinettet her er ganske så bra, men merk dere: Det går faktisk INGEN busser til og fra flyplassen!

Vi har konkludert med at busser gjør følgende:

1) Rister alle innvollene dine

2) Rister alle innvollene dine og eventuelt flytter rundt på dem

3) Gjør at ammende kvinner får melkespreng

4) Gjør at puppene tar seg en svingom utenfor BH/bikinikanten

Eller:

5) Faktisk kan sette i gang en fødsel !!!Hm... Noen som er villig til å besøke oss den siste uken her?

3 Comments:

 • At mars 11, 2009 8:45 p.m., Anonymous Torill said…

  Ha ha dere er vittig dere, hm skulle gjerne vært og opplevd dette sammen med dere.

  Kjekt du ringte hjem før jeg reiser på lørdag, godt å høre dere har det bra, blir nok ingen svar til deg fra meg resten av tiden, men vi ringes fra Krakow og sees neste torsdag.

  Heine har ringt ikveld og etterlyst nr. de skal ha møte i morgen kveld, jeg ga han nr. ditt tilfelle du ikke leser dette.

  Klemz mamma

   
 • At mars 12, 2009 12:16 a.m., Anonymous Anonym said…

  Hei og haa. Det her var en goey blogg. Mauritsius virker deilig daa! Hoeres ut som dere har det fint! P.S Det er bare aa ta snarturen innom Australia pa vei hjem. Klem Tyggi.

   
 • At mars 12, 2009 3:55 p.m., Blogger Hege ;) said…

  Så gøy at du kommenterte Trygve ;)
  Håper dere har det bra i Australia!
  Vi gleder oss til du kommer hjemigjen. Da skal vi finne på mye sprell kan du tro ;)

  God tur til Krakow, mamsen!

  KLem til dere begge

   

Legg inn en kommentar

<< Home