Huset med det rare i ;)

Velkommen til min fantastiske blogg. Enjoy ;)

søndag, mars 08, 2009

Vår siste tid på sykehuset

Siste uken på sykehuset gikk fort. Vi tilbrakte mesteparten av tiden på føden/barsel, i håp om å få med oss en fødsel. Men den gang ei... Alle fødslene var på natten, eller typisk rett før vi kom på jobb. Grrrrr. Men, det kommer, det kommer.. I Norge ???
Camilla prøver å roe ned en fortidligfødt baby. Det gjør tydeligvis ikke sykepleierne her til vanlig!
En fin plakat som henger på nyfødtavdelingen!
Her på Mauritius er det nesten ingen som ammer barna, fordi det er status å gi barna kjøpe-melk.


Vi var også innom post-natal avdeling, hvor man kommer etter fødselen. Der lå det mange mødre med sine skjønne, små nyfødte. Her ligger de 24-timer før de kan reise hjem. Ved keisersnitt ligger de 3-4 dager.Hege og en knapt 2 timer gammel jente.


Siste dagen fikk vi gå rundt på alle avdelingene vi har vært på i løpet av praksisperioden. Vi var blant annet innom kirurgisk avdeling og fikk med oss noen sårstell. Dette ville vi kanskje aldri sett i Norge...
Advarer mot to sterke bilder!!! (bla litt ned om du ikke vil se dette. kommer mer etter dette også...)

Et helt åpent sår som går fra brystet og opp til halsen og helt bak til nakken. Skikkelig åpent den første dagen vi så det, men nå etter 2 uker, ser vi stor forbedring allerede.Kold-brann i en fot ?


Tilslutt måtte vi selvfølgelig innom barneavdelingen, for å dele ut enda flere ballonger og armbånd som vi hadde strikket til barna.Litt diverse bilder fra sykehuset:Sir Seewoosagur Ramgoolaam National Hospital
Rapport om en som skal føde, og samtidig læring for de andre sykepleierne! Hun tester at de kan sine saker!!!Ansatte på Nursery wardAlt gjøres klart til sårstell. Sterilt, men - ikke sterilt !!!


Vi hadde noen utrolig flotte uker på sykehuset her på Mauritius, og vi har fått mange opplevelser og syn som vi aldri ville vært foruten... Det var både trist og litt rart og ikke skulle komme tilbake til sykehuset mer. Vi kommer nok til å savne den fine staben og ikke minst vår gode veileder !


5 Comments:

 • At mars 08, 2009 5:24 p.m., Anonymous Joa said…

  Ah steike h******. Det så ikke godt ut, noen av bildene. Uff.
  Deilig å være ferdig med "jobbingen" nå tenker jeg. Bare sole seg, nyte livet og utforske øyen i halvannen uke til. Dere har det godt, jenter! :)
  Bruk resten av tiden maksimalt, dere vil ikke komme hjem og angre på det dere ikke fikk gjort :)
  Klem og kyss fra meg. :)

   
 • At mars 08, 2009 7:16 p.m., Anonymous EVA said…

  Hei igjen. Skal si dere har fått vært med på mye disse ukene som har gått. Synd dere ikke fikk med dere en fødsel, men dere har no vært heldige som har fått jobbet med nyfødte. HELDIGGRISER! Bildene fra stranden ser jo bare fantastiske ut.Håper at dere får nyte de siste dagene dere har igjen.Ha der bra så lenge,vi gleder oss til du kommer hjem Camilla. Stor klem fra mamma og pappa og Ole

   
 • At mars 09, 2009 11:19 a.m., Anonymous Torill said…

  Oi for noen bilder!! Huff dere har nok sett litt av hvert skjønner vi. Men av slikt lærer man mye, og dere stiller godt forberedt på det meste til neste praksis som kommer ganske raskt når dere er kommet hjem. Nå er ihvertfall nedtellingen begynt og plutselig er dere tilbake igjen, så det blir fantastisk å få dere hjem igjen.
  Ellers alt vel her. Klemz til dere begge. PS her er det regn regn og atter regn, surt og kaldt. Så ta med dere solen hjem.

   
 • At mars 09, 2009 3:30 p.m., Anonymous Torill said…

  Hei Hege! Heine var innom idag og lurte på dette med å "bo" når de skal nedover til høsten. Han er egentlig dansk så han lurte på om han kunne få tlf. til "bossens" kone/eller han slik at han kan få snakket med dem om leilighet osv. Like greit de gjør det direkte. De har fått tilbud om en pakke på ca. Kr. 24.000,- inkl. fly/luksus leil. etc. pr. stk. men har ikke bestemt seg for noe enda. Har du nr. så kan du skrive det på mail eller her så er det flott. Klemz

   
 • At mars 09, 2009 3:34 p.m., Blogger Hege ;) said…

  Joa:
  Nei dette hadde vi ikke fått sett hjemme. Og dere kan jo bare tenke dere når det har vært mye verre en det derre.. Nå er det tross alt begynt å lege seg...
  Vi skal nyte alt ja, og prøve å få gjort masse kjekt før vi drar hjem. Kyss tilbake <3

  Eva:
  Strendene er nydelige, men synd solen ikke er her... Regn til og med !!
  Imorgen skal vi til hovedstaden å shoppe ;) Gleder oss til det. Og ikke minst: spise på Mc`Donalds!!!

  Torill:
  Ja dette er nok bare litt av det vi har fått sett. Så vi har nok en del å fortelle når vi kommer hjem også.
  Begynner rett i praksis etter en uke med praksisforberedene. Så nå lader vi opp her nede, og hviler helt ut ;)
  Snart hjemmeigjen hos dere
  Klem;)

   

Legg inn en kommentar

<< Home